søndag 31. august 2008

Film: Den siste revejakta (No.)

REVE-JAKTA: Kristof-fer Joner og Nicolai Cleve Broch på en hasjtripp i fjæra.. (Foto: Filmweb)

Olsen-banden
som sein-hippier


Film: Den siste revejakta (No.)
Regi: Ulrik Imtiaz Rolfsen
Med Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch, Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Cecilie Mosli, Linn Skåber, Robert Skjærstad.

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Når Ingvar Ambjørnsens narko-klassiker Den siste revejakta nå endelig er blitt film så er det kanskje på sin plass å si at det var på tide, men det kan også godt hende at det var for seint. Hippie-tida synes her altfor fjern og luftig til at den gjør nytta som noe som helst annet enn en litt patetisk eksotisk bakgrunn for en nokså smålåten hasjkrim/komedie. Dette minner mest om Olsen-banden på en kraftig hasjtripp. Skjønt, hadde vi nær sagt, — hadde det enda vært så vel..
Så skal vi ile til med å si at historien berges et stykke på vei av solide skuespillere i alle roller, og et manus, eller i hvert fall en dialog, som funker. Kristoffer Joner får sine replikker som han vil, skjønt replikkene høres mest ut som Joners og mindre som Ambjørnsenske. Og det er ikke negativt ment, Kristoffer Joner er en veldig bra skuespiller. Og så var det jo feit musikk den gang, og det hjelper.
Men historien som den fremkommer i filmen er ikke noe mer avansert enn en hvilken som helst Olsen-bande-intrige, og dertil kommer at produksjonen, særlig Imtiaz Rolfsens regi, minner slående om Olsen-banden-regien til Knut Bohwim, og det er heller ikke nødvendigvis så veldig negativt ment, bortsett fra at tida har jo altså gått, da..
For kan vi ikke være enige om én ting: Tida burde være over for de evinnelige bilturene i høstgul Maridalsnatur i norske filmer. Spesielt pålagt den feteste syre-rocken. Og med en skranglete Peugeot! Det er ikke lekkert og ikke ironisk, det er pinlig, og avfeldig, herr Rolfsen!
En skranglete treer på terningen er alt vi kan gi til dette.. Jomen sa jeg provokasjon!
_bb/

Finn mer under KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar