mandag 4. mars 2013

Nekter å akseptere Lambda-nederlaget

VIL IKKE: Høyre-byrådet i Oslo vil ikke ha Munch-museet på Tøyen. De klamrer seg fortsatt til Lambda, nesten halvannet år etter at bygget ble nedstemt i bystyret. (Ill.: Hav Eiendom)

Byrådet klamrer seg til Lambda

Byrådet i Oslo vedtok før helga å avvise både Tøyen og Nasjonal-galleriet som mulig lokalisering av nytt Munch-museum og overlater til bystyret å rydde opp i kaoset rundt plasseringen av nytt Munch-museum. 
Dermed er det fortsatt helt i det blå hvor et fremtidig Munch-museum skal ligge. 
I sin innstilling argumenterer byrådet sterkt for Lambda, som ble nedstemt i bystyret for nesten halvannet år siden. Nå vil byrådet be regjeringen medvirke til bygging av et nytt Munch-museum, som altså i hvert fall ikke skal ligge på Tøyen, der det har ligget siden 1963..
NRKs kulturkommentator Agnes Moxnes pekte i NRK P2s Kulturnytt før helga på at Trond Giskes Bjørvika-aktivisme da han som kulturminister gikk sammen med tidligere Oslo-byrådsleder Erling Lae om å lansere et nytt Munch-museum i Bjørvika, skapte en lei knipe for Arbeiderpartiet i hovedstaden. 
Statsminister Jens Stoltenberg og kulturmin-ister Hadia Tajik, regjeringsmedlemmer som er sentrale når byrådet nå vil ha hjelp til Lambda-gjenopplivningen, er blant toppene i Oslos Ap-lag, minnet NRK-kommentaren oss om. 
Aps Oslo-lag kjemper med nebb og klør for Tøyen, mens Giskes Bjørvika-innspill kan ses som en lissepasning til høyrekreftene, tenker vi her på Østkantliv-bloggen...
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar