tirsdag 28. februar 2012

Into the White: Den nye Max Manus-filmen..?

FEELGOOD:  Snille menn i stygg krig, skriver Dagbladet. Den nye norsk-danske krigsfilmen får en treer i Aftenposten..


Snille menn i stygg krig, skriver Dagbladet..


Oppdatert 5. mars: Så fryktelig grim er ikke krigens gru i Into the White, en drama-komedie som er noe nær en feelgoodfilm fra okkupasjonstiden, med stort hjerte og mellomhøy panne, skriver Dagbladets Inger Merete Hobbelstad.  — Og det skal regissør Petter Næss ha: Han har en spesiell evne til å lage filmer som består av så godt som bare snille mennesker, uten at sluttresultatet blir for tamt, skriver Dagbladet med fire prikker på terningen.
Oppdatert 8.mars: Krigsdrama uten trøkk, skriver Aftenpostens anmelder Per Haddal som gir filmen en treer. Det hviler noe mekanisk, nærpå dødt over dette. Og noe riktig forutsigbart. Altfor tradisjonelt.. Litt kjedelig, langt fra det totalt oppslukende, skriver Aftenposten. 
Filmen er god. Men den tar altså ikke pusten fra oss. Vi får inntrykk av at skuespillerne har hatt det for komfortabelt i lunsjpausen. Det ser ut som produsentene har spart på feil steder, mener NRKs Einar Guldvåg Staalesen.
Drømmen var nok at det skulle bli en ny Max Manus-suksess, men så langt har den nye filmen fra Elling-regissør Petter Næss, med Lars von Triers gamle Zentropa-film som produsent, Into the White, en ny sann historie fra krigen i Norge, bare gitt hodepine og stor gjeld. Sist lørdag hadde den førpremiere på Grotli, tirsdag en slags premiere i Oslo og i dag, torsdag, er det festpremiere på Colosseum kino. Så får vi se hva publikum sier. 
Produsentene i Zentropa startet opptakene på Grotli før den norske filmstøtten var i boks, og den fikk de ikke. Den danske avisen Jyllands-posten mener de har et foreløpig underskudd på filmen, som er forhåndssolgt til 10 land, på mellom 10 og 15 millioner kroner.
— Dette har kostet Zentropa dyrt, sier direktør i Zentropa, Peter Aalbæk Jensen til NRK.
— Vi gjør ikke flere produksjoner i Norge før vi har fått betalt alle regninger, sier Jensen, som er sikker på at Into the White blir en suksess og at alle regninger vil bli betalt.
Into the White handler om besetningene på et britisk og et tysk fly som skyter hverandre ned i fjellheimen i april 1940 og blir tvunget til å bo på den samme hytta på Grotli. Filmen har med det mange kaller et stjernelag av norske og internasjonale stjerner, hvorav Harry Potter-skuespilleren Rupert Grint er den eneste med et visst internasjonalt repertoar. 
De norske stjernene er Stig Henrik Hoff, Kim Haugen, Knut Joner, Morten Faldaas og Sondre Krogtoft Larsen.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar