onsdag 1. februar 2012

Gjør som bøygen: Kjør utenom..!

KØFRITT: Knapt en kø å se ved rundkjøringen øst i Bjørvika klokka 16.00 mandag ettermiddag. Kan bilistene ha tatt til vettet..?
Køkaos til over sommeren..
(Oppdatert tekst og bilder: 13.februar klokka 2130)

For snart fjorten dager siden startet rivingen av resten av Bispelokket. Torsdag morgen 2.februar begynte køkaoset i Bjørvika for alvor, og det vil vare til over sommeren. I praksis blir kapasiteten gjennom Bjørvika redusert til det halve av dagens trafikkapasitet. Snart to uker etter start ligger store deler av det gamle Bispelokket i ruiner etter 40 års innsats for trafikk-avviklingen i hovedstaden.
Da vi besøkte Bjørvika litt over klokka 16.00 mandag ettermiddag var det ikke en kø å se ved de nye rundkjøringene øst for det raserte Bispelokket. Bare på det som gjenstår av trafikkmaskinen, der trafikken kommer ned fra Nylandsveien, var det kø. Så kanskje publikum har fulgt oppfordringen om å holde seg unna..?

EN RUIN: Slik forgår all verdens herlighet. Ikke ble den inderlig elsket da den ble oppført og ikke skal den savnes sterkt. Nå ligger vår en gang så stolte trafikkmaskin i ruiner. Om noen dager skal hele det sørlige løpet være borte, bare løpet oppover Nylandsveien får leve enda en stund til.. (Alle fotos: Bjørn Bratten)

Sist uke varslet Ruter og andre instanser om fullt trafikkaos i sentrum i rushtidene, med opptil en times forsinkelser i trafikk-avviklingen for busser, trikker, varetransport, — og for matpakke-kjørerne.
— Veivesenet må vurdere tiltak. Vi er foruroliget over forsinkelsene, sa Gry Isberg hos Ruter til Aftenposten.


Det var et solid varslet kaos:
— Onsdag kveld, klokka 22.00, stenges den korte tunnelen mellom Tollboden og trafikkmaskinen i Bjørvika og veien som i dag går under Bispelokket. Fra torsdag morgen klokka 06.00 er disse veiene lagt utenom Bispelokket, og nytt kjøremønster etablert, meldte Statens Vegvesen.
— Det betyr redusert fremkommelighet mellom Bispevika og Oslo S når Operagata og Havneveien i en lengre periode skal fungere som ny lokal hovedvei i Bjørvika. Omleggingen gjøres i forbindelse med at selve rundkjøringen på Bispelokket skal rives for å gi plass til byggingen av Dronning Eufemias gate.BEIRUT:  Litt Beirut-stemning i Bjørvika ved solnedgang..— På Nylandsveien bro er det fortsatt innsnevring til ett kjørefelt med toveis trafikk i begge retninger på avkjøringsrampen mot Oslo Sentralstasjon. Vi oppfordrer alle trafikanter til å beregne god tid i denne perioden og oppfordrer de som har mulighet til å reise kollektivt, het det i kunngjøringen fra Statens Vegvesen.
— Vi er nødt til å stenge veinettet under lokket for å ivareta sikkerheten til de som kjører, sier kommunikasjonsrådgiver Rikke Holdnes Brouer i Statens Vegvesen til Aften. Det er tross alt ganske mye betong som skal rives.
— Vi har hele tiden sagt at dette blir den tøffeste perioden med tanke på kapasitet og fremkommelighet, sier Brouer. 
KJØREMØNSTER: Dette er kjøremønsteret for den som vil forsøke å komme seg gjennom Bjørvika. I praksis betyr omleggingen at trafikkapasiteten gjennom Bjørvika vil bli redusert til det halve. Mottoet er: Kjør utenom, hvis du kan!
All trafikken som gikk under Bispelokket må gjennom den midlertidige rundkjøringen ved Tollboden og kjøre Operagata som får en forbindelse med dagens veinett i Bispevika, øst for Bispelokket. Her er en ny rundkjøring på plass.
Det nye kjøremønsteret betyr i praksis at kapasiteten rundt Bjørvika blir halvert. Køkaoset ved operaen vil vare til de nye av- og påkjøringsrampene til Operatunnelen åpner i løpet av sommeren.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar