tirsdag 24. januar 2012

Enorme Ensjø: 100.000 kvadratmeter skal bebygges..

NYE ENSJØ: 16 blokker på åtte-ti-tolv etasjer pluss T-banelokk til 100 millioner..

Maner til kamp for Ensjø-området

Den enorme Ensjø-utbyggingen omfatter 16 svære, kompakte blokker på rundt åtte-ti-tolv etasjers høyde. T-banestasjonen skal oppgraderes for 100 millioner kroner. Motstanderne kaller det rasering..
— Det ser ut for meg som at man bare må forberede seg på en politisk kamp der lokalpolitikere, byutviklingskomiteen og etterhvert bystyret må påvirkes for å hindre at dette skjer.
Det skriver en av de berørte beboerne i Ensjø-området, Per Eriksen, i et omfattende innlegg i lokalaviskjeden Osloavisene denne uka..
— Plan og bygningsetaten som nå jobber med å gjennomgå planen,  forventer at noe kan komme i mars/april og at hele planen da kommer ut på offentlig høring, skriver beboeren i innlegget, som også er lagt ut på Osloavisenes nettside dittoslo.no.
Ifølge den overordnete planen for Ensjø-området ønsker Skanska og EBY å bygge ut 92.600 kvadratmeter arealer i området.
Mot Ensjøveien blir det to bygg på 12 etasjer, to bygg på 10 etasjer og ett bygg på åtte etasjer. I grove trekk vil disse byggene strekke seg hele veien fra Rolf Hofmos gate og ned til Gladengveien. Her blir det en åpning for et torg før det på nytt kommer bygg med 12 etasjer. 
Bygningene vil få en total utnyttelse på 492 og 330 prosent, noe som er meget høyt i forhold til det vedtatt planprogrammet for Ensjø, der det er tillat med maksimal utnyttelse på fra 200 til 270 prosent, skriver Per Eriksen.
Resten av byggene som skal bygges bak disse første og inne på det tidligere næringsområdet varierer i høyde.  To bygg på 10 etasjer, fire bygg på åtte etasjer, fire bygg på seks etasjer.
En forutsetning for utbyggingen er at det blir lagt et lokk over store deler av Ensjø T-bane stasjon. Hvis dette ikke skjer, blir det ikke nok utearealer som kan forsvare en høy utbygging av området. Dette lokket skal gjøres i forbindelse med en oppgradering av stasjonen som koster mer enn 100 millioner kroner, skriver Per Eriksen i innlegget.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar