søndag 13. november 2011

Østkanthelga: Svart komi-suksess

FORELDRELØSE: Mariann Hole, Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise spiller også hovedrollene i Komilab Nr. 5.. (Foto: Gisle Bjørneby)


Morsomt og vondt
på Torshov

Først morsomt, så veldig vondt. De foreldreløse er utfordrende, nært teater, skriver Dagbladets anmelder om Torshov-teatrets nyeste i komilab-serien, med premiere i går, lørdag.
Aftenpostens Therese Bjørneboe velger å starte sin anmeldelse med å fortelle om en opplevelse i Berlin, der hun spurte noen nynazistiske ungdommer på Bahnhof Zoo hva de egentlig sto for.
— Da svarte de: Familien. Jeg fikk nesten lyst til å gi dem en klem. Var det noe disse forpjuskete ungdommene så ut til å mangle, så var det et hjem, skriver Bjørneboe.
Dagbladets Andreas Wiese fastslår at dette på ingen måte er en komedie, men at komigrepet gir en større spennvidde i historien, og reisen man tar som tilskuer i løpet av kvelden, blir lengre.
— Dels skaper de komiske elementene en fin stilisering som gir realismen et ekstra løft. Kanskje blir ektemannens beslutning et hakk vanskeligere å spille. Men i sum gir dette sterkt, godt teater, skriver Dagbladet.
Therese Bjørneboe mener også at dette stykket tjener på å bli spilt som komedie.
— En mer realistisk oppsetning kunne gjort det seigt. Her fører en lett stilisert spillestilt til en distansering av rollefigurene, som minner om at komedien er en både kjølig og filosofisk form.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar