onsdag 2. november 2011

Fra Schweigaardsgate til MGP

GAGA:  Monica var Lady Gaga før Gaga var det, mener MGP-programleder Per Sundnes. I kveld braker det løs.. (Foto: Arne Bru Haug/ Minnie-Oh)


Harmonica blir Minnie-Oh


Indie-artisten Monica Johansen fra Schweigaardsgate til MGP i kveld


Artistene Monica Johansen fra Larvik og Schweigaards gate og Marthe Valle fra Harstad sto foran programleder Per Sundnes Melodi Grand Prix-vegg. De tittet på diplomer, plakater og Didrik Solli Tangen.
- Det er en drøm å få jobbe med et så stort apparat, mente de to.
I stua satt en liten gjeng NRK-ansatte som jobbet med å få i stand et show i artistenes smak. Valle sanger sangen Si på norsk, mens Johansen, kjent for det såkalte indie-publikumet som Miss Harmonica, hadde med seg sangen You and I. 


Det var den gang, for noen snaue måneder siden. I dag er det alvor. Nå er hypen i gang, i timene før det smeller. Hvordan skal det bli etterpå?
Når det gjelder Monica Johansen er det rimelig at mye av hypen går på kleskarrieren hennes.
Hun har kledd opp Norges største kjendiser, skriver Dagbladet i dag.
Hun har kledd opp kjendiser som Tone Damli, Mariann Thomassen og Christine Koth for røde løpere og platecovere, fra klesbutikken Flashdance som hun åpnet i 2010.
Johansen har for anledningen byttet artistnavn til Minnie-Oh.
 - Det er for å få en frisk start, fordi musikken utvikler seg. Jeg renner over av ideer, men det blir ikke standard Grand Prix med vindmaskin, sier hun til Dagbladet.
Håret er rosa og på seg har hun dongerivest med nagler. Sundnes sier han har ønsket å ha med Monica Johansen i flere år.
- MGP er det mest folkelige. Men i dag er jo Lady Gaga folkelig. Monica var Gaga før Gaga var det. Hun er et friskt pust i en homogen norsk musikkindustri, mener Per Sundnes.
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar