onsdag 20. juli 2011

Kitschparken: Kommentar

SIRKUS: Dagbladets oppslag om psykiateren Torunn Grønvik var kanskje ment som harselas fra avisas side..? (Dagbladet: Faksimile)

Kitsch-sommer med solstikk og hjertene bange


Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Krangelen om Ekebergskogen har utartet til en ren sirkusforestilling i løpet av sommeren. Noen kan rett og slett ha fått solstikk, om man skal dømme etter noen av utspillene.
Det var et Dagbladet i opplagt mangel på gode sommersaker som trykket den pussigste versjonen av motstanden mot Ringnes-parken i Ekebergskogen i avisa lørdag 16.juli.
Den velvillige kilde var psykiateren Torunn Grønvik, som mente at skulpturparken er en fare for folkehelsa:
- Det er ingen forskning på nakne kvinneskulpturer i en skog. Dette burde vært utredet i forkant, mente Grønvik, som har sendt en uttalelse til Byutviklingskomiteen der hun skarpt advarer mot mulige farer for folkehelsa..!
Dagbladets dobbeltoppslag av psykiaterens uttalelser er nok ment som bitende ironi, for ikke å si sarkasme, men historien var så tørt og nøkternt skrevet at det poenget kan være vanskelig å få øye på.
I Dusteforbundets tid (for den som husker den spalten i det gamle Dagbladet) ville psykiaterens utspill ha havnet der, og ferdig med det..
Men for å gjøre parodien fullstendig rykker tidligere sportsredaktør og nåværende kommentator Esten O. Sæther ut med en vel så kryptisk kommentar-artikkel på tredjesida i samme avis.
Han kaller motstanden mot kitschparken for krampaktig og mener motstanderne ikke ønsker at skogen skal være tilgjengelig for allmennheten.
Innlegget bærer sterkt preg av at Sæther umulig kan ha vært i Ekebergskogen. Er det noe motstanderne ønsker er det jo nettopp at Ekebergskogen skal være fullt tilgjengelig for allmennheten, slik den er i dag, med vakre stier og fint tilgjengelige grusveier for gammel og ung, spreke som giktbrudne..
Motstanderne ønsker nettopp ikke at den fine skogen skal strigles. En pupp fra eller til, eller en og annen erigert penis, skremmer oss ikke. Men en skog full av Ringnes dårlige smak, det kan fort bli litt mye..


Les også professor Ina Blom på vår nye MOM-side

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar