onsdag 15. juni 2011

Øya-natt på Sukkerbiten

ØYANATT: Puro Instinct - to søstre fra California med surf- og psykedelia-inspirert pop-musikk - på Øyanatt i august..



Det nye festival-skjæret: 
Sukker- biten!


Arkivfoto: Bjørn Bratten


Sukkerbiten heter det aller nyeste begrepet i Norges festival-sjargong. Inntil ganske nylig ble det kalt Snelda og var et pussig skjær med et enda mer pussig hus på - beliggende ved den nye utstikkeren utenfor operaen i Bjørvika. Krefter rundt m/s Innvik på Festningskaia jobbet beinhardt for å skape et eget ungdomshus på Sukkerbiten, eller Snelda, men det lyktes aldri. Sukkerbiten har fått en solid ansiktsløftning og inneholder nå restaurant, klubb og uteområde. Nå er det pussige huset, som ga navn til Sukkerbiten, for lengst revet og fjernet.  I august blir det plass til Øyanatt-arrangementer på Sukkerbiten. 
Øyafestivalen går unna. Nå er det under 900 dagsbilletter igjen til fredag 12. August, ifølge festivalens hjemmeside. Det betyr at det snart ikke vil være flere fredagsbilletter igjen. Fra før er Øya tomme for fulle femdagerspass og onsdagsbilletter. Sjøl om fredagsbillettene går fortest for øyeblikket, ligger både torsdagen og lørdagen svært tett bak. I dag kom programmet for Øya-nettene på Sukkerbiten, se nedenfor.
Onsdag 10. august
Smug og Lot Lot presenterer:
JAMES BLAKE (UK) DJ-SETT
Support: Lot Lot DJs
Med sitt selvtitulerte debutalbum tidligere i år markerte James Blake seg som den fremste representanten for en ny generasjon musikere som sømløst blander emosjonell låtskriverkunst med troverdig klubbmusikk. James Blakes DJ-sett preges av den samme spennvidden og ærligheten som hans egenproduserte musikk. Etter en ekstremt utsolgt konsert på Parkteateret tidligere i år, knytter det seg enorme forventninger til hans eneste festivalgig i Norge i år, og etter konserten i Middelalderparken tar Blake turen bort til Sukkerbiten for å gi Oslo et etterlengtet DJ-sett.



Torsdag 11. august

Hercules And Love Affair etterfest
ANDY BUTLER (US) DJ-SETT
WOLFRAM LIVE (AT)

Det er få band som gjør house mer overbevisende live enn Hercules And Love Affair, men gruppas frontmann Andy Butler er også en eminent DJ av den gode, gamle New York-skolen. Smug og Sukkerbiten inviterer til etterfest etter konserten i Middelalderparken. I tillegg til et DJ-sett fra sjefen sjøl, byr kvelden også på en konsert med det østerrikske klubbfenomenet Wolfram (også kjent som Diskokaine), som har flere av bandmedlemmene som gjestevokalister på sitt mye omtalte debutalbum. Da Wolfram inviterte til releaseparty i New York tidligere i år, var pågangen så stor at NYPD så seg nødt til å stenge festen!



Fredag 12. august
PURO INSTINCT (US)
CHAD VALLEY (UK)

DJ TBA
Los Angeles-baserte Puro Instinct dypper soundet sitt i mange av de samme influensene som deres mentor Ariel Pink. De to søstrene lager surf- og psykedelia-inspirert popmusikk med nikk til klassikere som Beach Boys og 13th Floor Elevators, men lyden av Puro Instinct er først og fremst lyden av 2011. Chad Valley har på sin side fått mye oppmerksomhet for sin moderne tolkning av britisk postpunk. Debutalbum ute 28. juni!



Lørdag 13. august
HOW TO DRESS WELL (US)
DJ TBA
How To Dress Well er det mye omtalte prosjektet til den Brooklyn-baserte musikeren Tom Krell. Med albumet Love Remains stod How To Dress Well for en av fjorårets store albumoverraskelser, og var tidlig ute med noe av den samme minimalistiske og futuristiske R&Ben som folk som Frank Ocean og The Weeknd senere har blitt assosiert med. Konserten er How To Dress Wells Oslodebut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar