torsdag 20. januar 2011

Østkanthelga: Mozart, van Damme - og Django..!

COSI FAN TUTTE: En morsom oppsetning som halter musikalsk, skriver Aftenpostens anmelder.. Foto: Erik Berg)


Svensk Mozart-premiere på operaen splitter pressen


Aftenposten: Halter musikalsk..
Dagbladet: Kungliga Operan i toppslag!


(Oppdatert 20.januar klokka 2205)
"En morsom og leken oppsetning som dessverre halter musikalsk, skriver Aftenposten-anmelder Ingrid Røynesdal om Mozart-forestillingen Cosi fan Tutte som hadde premiere denne uka. Dagbladets anmelder er imidlertid svært begeistret, både for musikk og alt det andre:
- ..Dette var en Cosi.. uten svake punkter musikalsk. Her kan man virkelig snakke om at det låt overbevisende, på alle måter, skriver Dagbladets Ståle Wikshåland.
Han snakker om et Kungliga Operan i toppslag, med en mesterlig Cosi fan tutte i Ole Anders Tandbergs regi.
- Intrigen spinnes florlett, og bærer samtidig fra begynnelse til slutt, skriver Dagbladet.
Forestillingen fra Kungliga Opern i Stockholm vises fram til 28.januar. 
Aftenpostens anmelder har også stor sans for Ole Anders Tandberg, den norske regissøren, og skriver: 
- Denne oppsetningen viser igjen hvor stort kunstnerisk register den norske regissøren og scenografen Ole Anders Tandberg har.
- Regi og scenebilder er fantasifulle og musikalsk gjennomtenkte, og talende symbolikk og lekne detaljer tydeliggjør særlig ironien og humoren, skriver anmelderen. Men hun tar altså sine forbehold om musikken.
- På tross av at Mozarts musikk kan høres enkel ut, er den svært krevende å få til å låte elegant og overbevisende. På Oslo-premieren ble presisjonsnivået mange steder så lavt at jeg mistet den musikalske tråden, skriver anmelderen.
Ole Anders Tandberg gjorde stor suksess med Monteverdis Poppeas kroning på Scene 2 i forrige sesong. 
Black Box Teater,  Marstrandgata 8GÅSEHUD: Zachary og den yngre broren Gator elsket å lage parodier av favorittfilmene sine..

RIFTEN I MITT HJERTE


- Gåsehud. Man blir ikke servert en gave som dette i teatret særlig ofte. Men da jeg så Your brother. Remember? av Zachary Oberzan var det bingo mer enn en gang. For en artist! For en forestilling!, skriver en anmelder..

- Jeg forsøker å tilegne meg en bedre forståelse av hvem jeg er og hvor jeg kommer fra, fordi den forståelsen er tråden som kan sy igjen riften i mitt hjerte, sier Zachary Oberzan.

Han er et av orginalmedlemmene i New York-kollektivet Nature Theater of Oklahoma som har gjestet Black Box Teater flere ganger. Zachary gjorde stor suksess med soloforestillingen Rambo Solo. Nå er han tilbake med Your brother. Remember? Med fire forestillinger denne uka: onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Selvbiografisk teater kan være en risikabel aktivitet, heter det I forhåndsomtalen fra Black Box Teater. I dette varme, sårbare og humoristiske eksperimentet brukes hjemmevideoer, Hollywoodfilmer og levende skuespill i en salig blanding. Som lykkelige gutter på landsbygda i USA elsket Zachary og den eldre broren hans Gator å lage parodier på favorittfilmene sine, spesielt Jean-Claude Van Dammes karate-opus Kickboxer og den beryktede kultfilmen Faces of Death.


NB!: I KVELD, TORSDAG, VISES VAN DAMMES KICKBOXER I FOAJEEN ETTER FORESTILLING..
Cosmopolite, Vogts gate 68


Django Festival: 


Hvert år siden 1980 er sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land.


FREDAG KLOKKA 19.00: 
Sylvian Luc/Bireli Lagrene
Touché
Antoine & Sebastian Boyer
Jazzbanditt 


LØRDAG KLOKKA 19.00:
Jon Larsen, Andreas Øberg,
Rocky Gresset & Sebastian Giniaux
Fiona Monbet & Frangy Delporte Trio
Gwen Cahne & Ben Holder Quartet
Hot Club de Norvège/Gaute Skrove


-bb/
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar