fredag 21. januar 2011

Østkantblikk: Det nærmer seg valg..

TØYENSENTERET: I september 2008 tok vi dette bildet. Det er ikke arrangert. Helt greit og naturlig sitter det folk ved fontenen, på alle benker, folk passerer igjennom. Hva har skjedd på drøyt to år? Kan politikerne gjøre noe? (Foto: Bjørn Bratten)


Nå skal politikerne løfte Tøyen igjen..Nå skal politikerne løfte Tøyen igjen. Ikke mindre enn tre representanter for vårt største statsbærende parti stilte opp for Østkantavisa denne uka for å fortelle oss det. Det er relativt enkle grep som skal til for å løfte Tøyen, sa stortingsrepresentant Håkon Haugli. Liebe Rieber-Mohn, arbeiderpartiets byrådslederkandidat, meddelte at hun hadde vært mye på Tøyen som ung. Både hun, Haugli og bydelsutvalgsleder Hans Christian Lillehagen (bildet over/faksimile Østkantavisa) var enige om at det nå er viktig å få med nærmiljøet på råd.

Javel. Men hvorfor kommer de til Tøyen for å fortelle oss dette. Hvorfor hadde de ikke gjort hjemmeleksa sjøl, snakket med nærmiljøet, for eksempel Entra-sjef Kari Kristensen (bildet t.v.: Foto: Bjørn Bratten) som nå har store planer for området, eller kunstnerne som sitter nede i undergangen ved Coop og pusler med sine midlertidige forsøk på å få omgivelsene til å lyse opp. 


LØFTER: Mikkel Strand-bygaard og Lars Haahr Klemmensen løfter Tøyen-senteret.. (Foto: Bjørn Bratten)


En liten prat med familien Kvernes i blomsterforretningen kunne også gitt mye innsikt.
Men det er ikke innsikt de er ute etter, det er velgere. Det er vel og bra det, men føler de seg ikke litt dumme når de ikke har noe annet å bidra med enn forrige politiker, en SV’er, som også ville løfte Tøyen. Skjønt han hadde visst i hvert fall en eller annen rapport å vifte med, såvidt vi husker. 

INNSIKT: Johnny og Annelin Kvernes i Blomsterforretningen kunne også ha hatt sitt å bidra med.. (Foto: Bjørn Bratten)


Hvordan kan det ha seg at politikere mener vi skal tro på dem bare fordi de viser seg. Er det noe som tyder på at det skjer noe når en politiker viser seg?
Vi fikk en fin, riktignok anonym kommentar til en av våre reportasjer fra Tøyen i fjor høst. Vedkommende fastslo at Tøyensenteret representerer en bytenkning man for lengst har forlatt.
- Skal man virkelig skape et attraktivt sentrum rundt T-banestasjonen, burde det gjøres noe med bygningsmassen. Riv den mest slitte lavbebyggelsen, og forsøk å integrere senteret med området og gatenettet rundt.

- Fasadene mot Sigurds gate og Kolstadgata er spesielt lite inviterende, og burde brytes opp med butikker og ganger, og trekke folk inn mot senteret, skrev vår leser, og føyde til:
- Tøyensenteret ligger perfekt til for å være et senter for hele Tøyen/Kampen-området, men lider under sin egen foreldelse. Ta utgangspunkt i T-banestasjonen og gjør noe skikkelig, for kundegrunnlaget er der. Tusener går gjennom hver dag. Et perfekt utgangspunkt! Sa vår leser.
Det kommer ikke stort bedre råd fra Tøyen nå til dags..
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar