lørdag 8. januar 2011

Dramatikkens Hus-premiere: Hav, om en sjøreise..

HAV: Et teaterkompanis erfaringer fra en Atlanterhavskrysning med historier og brev fra den islandske forfatteren Sjón (bildet) i November 2009..Med Sjón over Atlanterhavet

Forestillingen Hav, som åpner sesongen på Dramatikkens hus i det nye året, er resultat av et samarbeid mellom den islandske forfatteren Sjón og det internasjonale teaterselskapet NIE (New International Encounter). Forestillingen, som markerer NIEs ti års jubileum, er basert på opplevelsene til kompaniets medlemmer da de med en samling historier og brev fra Sjón, krysset Atlanterhavet på et containerskip i november 2009.
Sjón vant Nordisk Råds litteraturpris for boken Skugga - Baldur i 2005, og har tidligere skrevet for både teater og film. Sjóns evne til å sjonglere med sjangere, fiksjon og fakta har ledet frem til dette samarbeidet. NIE`s behandling av autentiske historier har blitt beskrevet som noe som verken er rene reportasjer eller ren fiksjon, men noe midt i mellom, som setter begreper om sannhet på spill, heter det i en pressemelding.
Den norske premieren finner sted i Dramatikkens Hus, tidligere Det Åpne Teater, i Tøyenbekken på Grønland torsdag 13.januar.

Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar