lørdag 13. november 2010

Restaurantspalten: To bønder i byen

VERTINNE: Rungnapa Klaynak Paltoft, eller for enkelhets skyld bare O blant venner, har nylig sendt sin datter til Thailand for å finne ting som kunne bidra til mer Thai-atmosfære i den nyåpnete restauranten.. (Alle fotos: Alida)


Historien om O..

Rungnapa Pub & Restaurant
Tangenveien 129
Nesodden

Alida og Taralf hadde havnet på Aker brygge en torsdagskveld i november. Meningen var å inhalere litt sjøluft og deretter innta et robust måltid på en av de mange restaurantene der. Vi gikk og ruslet langs kaiene da Alida fikk innfallet å ta nesoddbåten over fjorden for å få enda mer sjøluft. Tidedronningen var akkurat i siget inn mot brygga, og Enebakk-dronningen Alida spurte et par tillitvekkende nesoddinger på vei hjem til halvøya om det var noen rimelige matsteder der over. 
- Ja, skal dere ha en grei og enkel middag, kan dere bare dra til Granholt. Bussen stopper rett utenfor en nyåpnet thai-restaurant. Bussene og båtene korresponderer, så det tar bare en halvtime hver vei, fikk vi vite.

Det var ikke vanskelig å finne Rungnapa. Fakkelboksene på fortauet brant vellystig. Alida er som mygg. Hun tiltrekkes av lys, og mer lys skulle det bli. Etter å ha passert røyketribunen ved inngangsdøra, kom vi inn i et lokale som hadde det motsatte av hva vi kan kalle dus belysning. Vi hadde fått høre at det hadde vært fotballkafé der tidligere, men at nye eiere hadde overtatt for noen uker siden. Det var vel et dusin bord i lokalet, og allerede halvfullt da vi kom. Bak bardisken befant seg stedets blide vertinne, som vi litt senere fikk vite het Rungnapa Klaynak Paltoft, eller for enkelhets skyld bare O blant venner, og dem er det blitt mange av, som vi forstår, etter at hun kom til Norge med sin norske ektemann fra en by rundt 150 kilometer nord for Bangkok for noen år siden.

En hyggelig og kvikk servitrise (svensk, naturligvis), eller kelner som det heter på kjønnsnøytralt, geleidet oss sultne turister til et bord ved vindusrekka ut mot Granholtkrysset med utsikt til hovedvei og bussholdeplass. Vi glemte helt å se på utsikten, for Nesodden Backgammonklubb hadde sin ukentlige klubbkveld på nabobordene, og alvorlige menn ristet terninger og flyttet brikker uten at vi forsto noe av reglene.
Dermed hadde vi forklaringen på det gode frammøtet. Vi fikk ikke se så mye av Nesodden, men må kunne kalle det et ganske spesielt sted siden det stiller med egen backgammonklubb, og dermed var restauranten sikret 375 terningkast før vi hadde kommet til forretten. 
Det vil si, den skjønne fra Sverige kom med hovedretten før vi hadde fått våre rekvirerte vårruller, men siden det ikke var vår, og hovedrettene var så store at de kunne ha mettet i alle fall en mindre sjakklubb, kansellerte vi vårrullene.

Det var ingen ting å si på menyen. Vi kunne velge mellom et halvt hundre retter, og Alida ba om noe som det var litt smak i, og ble anbefalt noe med et vanskelig navn, hun kunne velge mellom kylling, svinekjøtt og oksekjøtt, men ville ha litt av hvert. Det fikk hun i rikelig kokossaus med mye ingefær i.
 Taralf satset på noe som het pad namman hoi gai / moo / gung. De tre siste ordene skulle bety kylling, svinekjøtt eller kongekreps. Namman betyr kanskje nam-nam. Han ville også ha litt av hvert. Det fikk han. Nei, ikke litt av hvert, men mye. Det var masser av grønnsaker. I etasjen under holder en tyrkisk grønnsakhandler hus, og kokken må ha gått bananas der nede.
 Siden østasiatisk mat ikke er så lett å kombinere med vin, ble det øl til maten. Ølhunden Alida skulle kjøre fra byen og hjem til Enebakk, så hun valgte vann denne gangen siden det var lett snøfall.

Vi hadde plass til dessert, og fikk sjokoladekake til kaffen. Tja. Vi hadde ikke ventet oss noe konditormesterskapsførstepremieprodukt som vår venn Kryssord-Hansen ville kalt det, men til kaffen gled den greit ned.
 Foreløpig har ikke den nye eieren gjort noe særlig med interiør og utsmykning. Fortsatt henger det store bildet fra Paris på den ene veggen fra den gang det var fransk kokk på kjøkkenet, men nå har fru O sendt datteren sin til Thailand for å få ideer til hvordan de kan skape mer østerlandsk stemning i lokalene.
 Summa sammensurium: En rimelig og god middag, veldig hyggelig betjening, morsomt miljø og som sagt 375 terningkast. Regningen kom på litt over 400 kroner. Nesodden er så absolutt ikke noe dårlig utfluktsmål. 
Også sjølufta! Til bare litt mer enn en vanlig sporveisbillett!

-Alida og Taralf


Finn mer i ARKIV under RESTAURANTSPALTEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar