onsdag 20. oktober 2010

Østkanthelga: Bisarr Hamlet på Trikkestallen

HAMLET PÅ TRIKKESTALLEN: Skuespillerne Pelle Ask, Geir Robsrud, Espen Dekko og Thea Skallevold skal finnes i denne mølja på plakaten for den bisarre Hamletforestillingen til Tønsberg-baserte Kattas Figurteater Ensemble.. (Plakatdesign: Aslak Helgesen/Adam Bartley)Grå Gubber spiller Hamlet 


Gjestespill fra Tønsberg-baserte Kattas Figurteater Ensemble på Trikkestallen


Kong Claudius blir framstilt som en liten maktsyk gnom og regjerer det danske riket med vold og løgner. Dronning Gjertrud er et nytelsessykt fruentimmer, og bruker morsrollen som et middel til å synes synd på seg selv. Hamlet er en umoden tenåring og opptrer helt rabiat i sitt forhold til Ofelia. ..og stakkars Ofelia, hun drukner i ei bøtte. Tragedien er der, men man ler av den når Kattas Figurteater Ensemble framfører Grå Gubber spiller Hamlet, med Thea Skallevold,  Espen Dekko,  Pelle Ask og Geir Robsrud. 

Oslo Nye Trikkestallen huser Norges eldste dukketeater, som i disse dager er på turné med Riksteatret. I deres fravær har Riksteatret allerede inntatt Trikkestallen med forestillingen Ali Baba og de førti røverne. Nå står Norges største figurteatergruppe i det frie feltet, Kattas Figurteater Ensemble, for tur. Forestillingen representerer en kunstnerisk seier for det Tønsberg-baserte teatret, som jobber hardt for en fornyelse og oppgradering av figurteaterformen. Grå Gubber spiller Hamlet høster lovord både lokalt og internasjonalt, fremgår det av pressemeldingen.
Norsk figurteater hadde en blomstringsperiode på 1990-tallet. Etter årtusenskiftet har det vært mer stille omkring teaterformen. Når Oslo Nye Teater nå satser på å fremheve krefter som arbeider for fornyelse innen genren, er det igjen muligheter for å oppleve et annerledes teater, et teater som mikser illusjon, magi og burlesk humor til en uimotståelig blanding. Manusforfatter og instruktør er Anne Helgesen.
Forestillingen spilles i Oslo Nye Trikkestallen: 22., 25., 26., 28., 29. og 30. oktober kl. 19.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar