mandag 27. september 2010

Operaen øker

OPERAEN I BJØRVIKA: Kraftig økning i interessen for opera siden Den norske opera flyttet fra Youngstorget.. (Foto: Bjørn Bratten)


Tre av fire
vil i operaen


En ny undersøkelse viser at 74 prosent av det norske folk ønsker å overvære en forestilling i Operaen. Siden åpningen i 2008 har Den Norske Opera & Ballett også fått et langt yngre publikum. – Gledelige tall, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.
Mediebyrået MEC har gjennomført to undersøkelser knyttet til Den Norske Opera & Balletts virksomhet. Nordmenns generelle inntrykk og oppfatning av Operaen – og en brukerundersøkelse basert på rundt 30 000 publikummere. Undersøkelsene viser at Den Norske Opera & Ballett har fått et yngre publikum og at det generelt er betydelig aksept for Operaen i den norske befolkning.
  • 74 prosent av de spurte er positive til å se en forestilling i Operaen – hvis de praktiske forutsetningene ligger til rette for det.
  • 61 prosent har et godt inntrykk av Operaen, mot 43 prosent i en lignende undersøkelse fra 2009.
  • Publikumsgruppen som har økt mest er single, kjøpesterke mennesker fra 25-49 år, som utgjør 16,6 prosent av publikum, mot 12,8 prosent siste året på Youngstorget. Andelen par uten barn, småbarnsfamilier og veletablerte familier har også vokst betydelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar