torsdag 8. oktober 2009

Ukas TV-omtale: Forbrytelsen (Da.)


FORBRYTELSEN IGJEN: En mer enn vanlig tungsinnet Sarah Lund i den danske stjerneskuespilleren Sofie Gråbøls skikkelse er i gang med en ny runde med tidenes beste nordiske krimserie. (Foto: DR)


Velsnekret ny runde med


Skarpskodde Sarah


TV-serie:
Forbrytelsen (Da.)
Regi: Kristoffer Nyholm
Med Sofie Gråbøl, Nicholas Bro, Charlotte Guldberg, Preben Kristensen, Ken Vedsegaard, Stine Prætorius, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær
NRK 1

Sarah Lund blir nok en gang viklet inn i en drapssak som hun ikke kan fri seg fra. Det samme kan skje med oss..

Karakter: 5


Det tar ikke mange minuttene før del to av den danske super-krim-serien Forbrytelsen sitter akkurat der den skal, temmelig nøyaktig to år etter at første del startet med drapet på en ung kvinne som ble dumpet i en kanal i et avsidesliggende våtmarksområde i Københavns sørlige, havnære bydeler.

Det tar faktisk akkurat så mange minutter som det skal til for å få den forrige seriens stjerne, Sarah Lund, i Sofie Gråbøls stadig like nedtrykte skikkelse, i bildet. En kvinne blir funnet knivstukket med over tjue knivstikk i seg i en nasjonal minnelund, og ektemannen dukker også opp, stenket i avdødes blod.

S
arah Lund, som åpenbart ikke lenger er i tjeneste som politietterforsker, blir kontaktet av sin tidligere sjef, den gåtefulle og tenksomme, og litt mystiske, Brix, som vi husker fra forrige runde. Han ber henne ta et blikk på åstedet for å se om hun kan kaste et annet lys over forbrytelsen enn åstedsgranskerne hittil har klart.

E
ktemannen blir siktet for drapet, og tilstår, men Sarah Lund er i mellomtiden kommet i sterk tvil om hans medvirkning, noe som selvfølgelig irriterer politiledelsen, akkurat nå som de så ut til å ha en løsning. På samme måte som i del én blir det politiske forviklinger rundt saken som mot slutten av første episode betraktelig utvider synsvinkelen.

Sarah Lund blir nok en gang, mot sin vilje, viklet inn i en drapssak som hun ikke kan fri seg fra, og det samme kan fort skje med oss også, om dette trøkket fra første episode holder seg.
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar