lørdag 12. september 2009

Østkanthelga


COSMOPOLITE: John Sebastian, kjent fra The Lovin Spoonful, på Cosmopolite i kveld.


Med hilsen

fra urtiden


Den amerikanske sangeren, munnspilleren og låtskriveren, John Sebastian, er blitt en viktig del av den amerikanske musikkarven. I kveld, lørdag klokka 2100, spiller han på Cosmopolite på Torshov.

Han var sanger og forgrunnsfigur i The Lovin' Spoonful i årene 1965 til 1967 og skrev de fleste av gruppas låter. I 1969 opptrådte han på Woodstockfestivalen og har siden det hatt en imponerende karriere som soloartist.

Hans gruppe The Lovin 'Spoonful spilte en viktig rolle 60 åras rock-revolusjon. Midt under den verste Beatlesfeberen havnet deres første sju singler på Topp 10 lista, noe ingen har klart etter dem. Musikken var en blanding av blues, country og folk i moderne lyddrakt og hørtes ut som den inneholdt hele historien til den amerikanske musikkarven.

Sanger som Do You Believe In Magic?, You Didn't Have To Be So Nice, Daydream, Younger Girl, Did You Ever Have To Make Up Your Mind?, Summer In The City, var et kraftig svar på den britiske musikkinvasjonen og gjorde et uutslettelig inntrykk på den offentlige bevisstheten i USA, heter det i omtalen på Cosmopolites hjemmeside...

Etter Lovin 'Spoonful bar det til store festivaler som Woodstock og Isle of Wight og han produserte musikk for filmer som Francis Ford Coppola's You're A Big Boy Now, og Woody Allen's What's Up Tiger Lily. Hele tiden har han fortsatt å spille og turnere for nye og gamle tilhengere og han har inspirert nye generasjoner gjennom sine musikklærebøker. I 2000 ble han innlemmet i Rock 'n Roll Hall of Fame.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar