søndag 19. april 2009

Bjørvika: Kulturhistorie på operataket


KULTURHISTORIE: Kanskje så mye som 7000 mennesker besøkte operataket lørdag kveld.. (Fotos: Operaen)

Uteopera
for 7000


..og nå vil opera-ledelsen sende Bjørvika-oppsetninger til storskjermer i konserthus over hele landet..

D
et ble en kulturhistorisk begivenhet for Oslos østkant: 7000 mennesker, godt kledt med luer og votter og lange ull-underbukser, nøt opera-pemieren på den britiske Carmen-oppsetningen på marmortaket til den ett år gamle operabygningen i Bjørvika. I utgangspunktet ventet man rundt 3000 mennesker.

Lykkelig

Operaledelsen, med en kilt-kledt operasjef Paul Curran i spissen, var lykkelig, og informasjonssjef Sverre Gunnar Haga kunne der og da love at dette skal skje igjen, kanskje med større skjerm, større serveringskapasitet - og bedre lyd når motorveien blir lagt undet jorda i løpet av de neste par åra. Vi gleder oss allerede..

Resten av landet

Administrerende operadirektør Tom Remlov kunne melde fra en konferanse om operadistribusjon i Barcelona at man nå overveier muligheten for å sende operaforestillinger i Bjørvika til storskjermer i konserthus over hele landet.
Og amelderne? NRKs Nina Krohn mener at Carmen-forestillingen går på erotisk sparebluss, mens Aftenpostens Idar Karevold snakker om en musikalsk fulltreffer.

Det beste

- Vi fikk oppleve det som må bli varemerket for Bjørvika-operaen; det beste vi kan tenke oss, mente Aftenpostens musikkanmelder.
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar