torsdag 8. januar 2009

Nyheter fra Østkanten
MOTORVEIBASAREN: 10.000 handlende hver lørdag. Nå er den sikret videre drift. (Foto: Bjørn Bratten)

Etter en fuktig tur på byen fikk Morten Lindstad ideen om å starte Grønland Bruktmarked for ni år siden. Siden har det bare gått oppover, til det nå har vokst til å bli Norges største bruktmarked med opp mot 10.000 besøkende hver lørdag, og rundt 600 registrerte selgere, ifølge Østkantavisa. Før jul fikk han beskjeden om at han fikk beholde markedet i fire nye år, etter at det ble klart at kontrakten gikk ut nå ved årsskiftet. - Det er klart jeg er glad, men jeg har faktisk ikke noen sånn jippi-følelse inni meg, sier Morten Lindstad, som er sliten etter det siste årets kamp for å få drive videre.

Sammen gjør vi Oslos viktigste jobb, sier renholdsarbeiderne i Oslo Ren og det kan vi fort bli enige om, alle vi som har klødd oss i hodet med spørsmål om hva i all verden vi skal gjøre med det nåledryssende, visne juletreet som har gjort jobben sin for denne gang. Miljøstasjonen i Sofienbergparken, på nordsiden, i Helgesens gate, tar imot fallerte juletrær i dagene fremover, hverdager fra 0800 til 1400 og tirsdag og torsdag ettermiddag fra 1700 til 2000.

D
ette skal bli det smykket Gamlebyen og Oslo fortjener, sier Neo Lien i Gamlebyen Sport og Fritid til Østkantavisa. Med sine planer for et nytt fritidsalegg, kalt Gamlebyen Arena, i området rundt Dyvekes bru, tar Lien og resten av ildsjelene i GSF sikte på å revolusjonere Gamlebyen, intet mindre. De har nå fått 1.1 millioner kroner av DnBNOR og håper på ytterligere rundt tre millioner fra bydelen for å virkeliggjøre planene om en streetskatepark på brua, betonganlegg for barn og en magisk park med karusell, pizzaovn og vikingskip.

Den nye østkantkinoen, Ringen kino, får det glatte lag av ernæringsprofessor Kaare Norum for det han oppfatter som utidig markedsføring og "snackpress". Norum sier til Kulturnytt på NRK P2 at kinoen i sin sal 3 praktiserer et tillegg i prisen på femti kroner for å sitte i de ekstra gode de luxe-stolene i den salen, og at det med dette tillegget følger en svær boks med popcorn. Dette er en uting og bør forbys. Det lukter halvharskt matfett over hele salen, og jeg mister apetitten, sier ernæringsprofessoren.

1 kommentar:

  1. After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
    runescape powerleveling

    SvarSlett