fredag 23. januar 2009

Bråk etter Arne Næss begravelse

REFSER: Biskop Ole Christian Kvarme. (Foto: Oslo bispedømme)
Biskop-refs av

Vålerengapresten

Vålerenga-presten Einar Gelius fikk i dag korreks av biskopen for form og innhold i Arne Næss' begravelse, melder Vårt Lands nettutgave.
Vålerenga-presten var innkalt til møte hos biskop Ole Christian Kvarme etter at Gelius ledet den uortodokse, TV-overførte begravelsen av professor Arne Næss tirsdag denne uka.

– Før dette i dag kom opp i Vårt Land og er blitt en offentlig sak, hadde jeg innkalt Einar Gelius til møte på mitt kontor. Vi gjennomgikk hva som er vår kirkes ordning for gravferd, og ut fra dette samtalte vi om det som skjedde i begravelsen i Ris kirke tirsdag.

- I samtalen beklaget Einar Gelius at han ikke hadde fulgt opp den ordningen vi har i Den norske kirke, og at begravelsen ble gjennomført uten de elementer som naturlig hører hjemme i en kirkelig begravelse, sier biskop Kvarme til Vårt Land.

Biskop emeritus Andreas Aarflot mener at «arrangementet mer fikk preg av en humanistisk inspirert forestilling i et lånt kirkerom» og at Gelius «opptrådte mer som en konferansier enn som en prest».

Sogneprest Einar Gelius mener det fins verre ting å hisse seg opp over enn at en familie ønsker å ha kirkens medvirkning til å få bisatt en av sine, sier Gelius til Vårt Land.

- Jeg mener Andersen og Aarflot må finne langt viktigere ting å engasjere seg i, for eksempel det som skjer i Gaza, sier Vålerenga-presten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar