tirsdag 27. januar 2009

Bjørvika: "Ingen pengemangel"
INGEN PENGEMANGEL: Bjørvika-utbyggings-sjef Paul E. Lødøen sier at utbyggingen ikke tynges av krisa.. (Foto: Bjørn Bratten)


- VI SKAL BYGGE

FOR SJU MILLIARDER


Ingen åpenbar pengemangel for BjørvikautbyggerneAv BJØRN BRATTEN, Østkantliv


Et halvt år inn i den verste økonomiske krisa på et par mannsaldre ser det ikke ut til å mangle på pengene som skal gå til Bjørvika-utbyggingen i åra framover.
- Vi skal bygge for sju milliarder de neste fem åra. Eller sagt på en annen måte: Vi kommer til å ha en omsetning på rundt en milliard i året fremover, sier administrerende direktør Paul E. Lødøen i Oslo S Utvikling til Østkantliv.

Pengene fins
- Og de pengene fins, i disse krisetider?
- Vi er i den lykkelige situasjon at vi har mye å stelle med, her er det ingen forandring. Vi har betydelige kontrakter som vi jobber med, sier Lødøen.
I slutten av november i fjor sa Lødøen til Østkantliv at utbyggerne ville hoppe over den såkalte Snøhetta-blokka i barcode-området, fordi de ikke hadde fått leietakere til denne blokka, og at de dermed gikk videre i rekka til den såkalte Visma-blokka, som skulle påbegynnes på nyåret.
- Nå er vi i gang med pelingen og grunnarbeidet til Visma-blokka, som ventelig vil bli påbegynt til våren eller tidlig på sommeren, sier Lødøen.

Ikke avklart
- Snøhetta-blokka er fortsatt ikke avklart, vi har flere store interessenter der, men vi ønsker selvfølgelig ikke å gå ut i pressen med noen navn før det er klart.
- Og neste projekt ut er DnBNOR-blokkene. Det går etter ruta?
- Ja, den første blokka etter Visma er en liten boligblokk med 40-50 leiligheter, men så er det i prinsippet bankens tur.
- Og i disse krisetider har de penger til å bygge?
- Det er ikke de som skal bygge, det er vi som skal bygge, de skal leie.
- Og penger til husleia har de?
- Ja, det får du spørre dem om. Jeg tror ikke det er noe problem, sier Paul Lødøen.

Les mer i lenkekjeden til høyre under BJØRVIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar