mandag 17. november 2008

Strålende Sult-anmeldelser


GENIAL SULT: Anders T. Andersen i Torshov-teatrets Hamsun-oppsetning. ( Foto: Gisle Bjørneby)


”Man blir sulten på mer”


”Oppsetningen er moderne i sitt uttrykk, stramt og formfullendt spilt og regissert. Sult er blitt teater som treffer umiddelbart. Man blir sulten på mer.”
Det skriver Aftenpostens teateranmelder Elisabeth Rygg i sin omtale av helgens premiere på Hamsuns Sult på Torshovteatret.
- Den abstrake regi-innpakningen kler forfatterens gjenombruddsroman. Sult er blitt kresent kvalitetsteater, skriver Rygg under tittelen ”Intens og kraftig Sult” og i stikktittelen:
”En dirrende stemning av indre og ytre uro hviler over Torshovteatrets scenerom”. Og videre: ”Jorinde Dröses (regissøren, red.anm) versjon er også mangfoldig: en moderne og stram fortelling, delirisk og intens.”

”Gnist av geni”
Under tittelen ”Sultens sterke stemmer” skriver Dagbladets Inger Merete Hobbelstad i gårdsdagens Sultanmeldelse om en forestilling ”med glimt av geni”:
- På en scene som snart blir tilrotet av vann, papirstrimler og krittstreker klarer Dröse å skape scener som er både intime og ekstremt teatrale. Flere ganger... var det gnist av geni over denne versjonen av Sult.

”Fett”
- Dröses tilnærming til teaterspråket innebærer at illusjoner brytes og at publikum blir bevisste på selve formen. Iblant blir benpipenes bønn overdøvet av regigrepet..
– Men Dröse er en visjonær og sterk registemme,.. og dette var på den tid jeg gikk omkring i Kristiania og tenkte det var fett, skriver Dagbladets anmelder..
..bb

Les mer i lenkekjeden til høyre under HVA ANDRE SKRIVER OM SCENEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar