fredag 28. november 2008

Dagens bilde
HAV - fra rønne til palass!


I vår nye serie - Dagens bilde - kan vi bringe et bilde som vi tok i går, torsdag 27.november, av det såkalte KLP-bygget i Bjørvika (i bakgrunnen), som nå har nådd maksimal høyde på 18 etasjer, og som dominerer kraftig ved siden av den allerede fullførte såkalte Pricewater-blokka. I forgrunnen til høyre ser vi den grønne veggen til en av de gamle bygningene til Oslo Havnevesen her på Tomtekaia.
Høyt oppe på den grønne veggen ser vi det gamle emblemet til havnevesen, med en stor O og HV inni O'en, med et anker i midten. Interessant er det jo at det er her, på denne plassen til den gamle bygingen som ser ut som en garasje, at det nye Munch-museet skal bygges. Skrik-plakaten henger på den andre siden av denne bygningen.
Og det dette bildet forteller er jo historien fra havnevesenets grå hverdager til det som er blitt milliardselskapet HAV, som jo strengt tatt bare er havnevesenets eiendomsselskap, og nå altså bygger ut barcode-rekka, blant annet i samarbeid med NSBs tilsvarende eiendomsselskap ROM.

Det går til gud med de gamle bakere, som min salige far ville sagt!
..bb

Finn mer i lenkekjeden til høyre under BJØRVIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar