torsdag 10. januar 2013

Kon-Tiki Oscar-nominert



KON-TIKI: Spillefilmen om Thor Heyerdals halsløse ferd med balsaflåte over Stillehavet for 66 år siden sikret en femte Oscar-nominasjon til Norge, 62 år etter at Heyerdahls egen dokumentarfilm om den samme ferden vant dokumentarfilm-Oscar. Her Agnes Mikkelsen og Pål Sverre Hagen i hovedrollene i spillefilmen. Seint i natt er det Golden Globe-utdeling, der de også er nominert.. (Foto: Nordisk Film)

Går i Heyerdahls fotspor, 62 år etter:

Kon-Tiki-filmen landet norges femte Oscar-nominasjon

Oppdatert mandag 25.februar 2013 klokka 0835: Det ble ingen Oscar for beste fremmedspråklige film til den norske Kon-Tiki-filmen i natt. Den prisen gikk som ventet til østerrikske Michael Hanekes Amour, som også var nominert i klassen beste film. Den prisen gikk til Ben AffleckArgo om gisseldramaet ved den amerikanske ambassaden i Teheran på åttitallet, mens Daniel Day Lewis som ventet fikk prisen for beste mannlige skuespiller for sin rolle som Abraham Lincoln i Steven Spielbergs film Lincoln.

(Oppdatert mandag 14.januar 2013 klokka 0900: Kon-Tiki var også nominert til Golden Globe for beste fremmedspråklige film, men fikk ingen pris under nattens prisutdeling i Los Angeles. Golden Globe-prisene anses som en pekepinn om hvor Oscar-utdelingen i februar vil lande. Golden Globes fremmedspråklige pris ble tildelt Michael Hanekes fantastiske Amour, som går på kino i Norge nå, og som også er nominert sammen med Kon-Tiki til Oscar-prisens fremmedspråklige kategoriGolden Globe-prisene gikk til: Beste film: «Argo» (Drama) og «Les Misérables» (Komedie/Musikal), beste mannlige hovedrolle: Daniel Day-Lewis for «Lincoln» (Drama) og Hugh Jackman for «Les Misérables» (Komedie/Musikal), beste kvinnelige hovedrolle: Jessica Chastain for «Zero Dark Thirty» (Drama) og Jennifer Lawrence for «Silver Linings Playbook» (Komedie/Musikal), beste mannlige birolle: Christoph Waltz for «Django Unchained», beste kvinnelige birolle: Anne Hathaway for «Les Misérables», beste regissør: Ben Affleck for «Argo», beste fremmed-språklige film: «Amour» (Østerrike), beste manus: Quentin Tarantino for «Django Unchained»..)


Kon-Tiki-filmen til regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, produsert av Nordisk Film med produsent-veteranen Aage Aaberge ved roret, ble i dag nominert til Oscar i kategorien beste fremmed-språklige film. 
Det er femte gang en norsk film er nominert til Oscar for beste såkalte fremmed-språklige film. 24.februar er det Oscar-utdeling.
Arne SkouenNi Liv var nominert i 1957, Nils GaupVeiviseren i 1987, Berit Nesheims Søndagsengler i 1996 og Petter Næss Elling etter Ingvar Ambjørnsens bok i 2001. 
Norge har aldri vunnet Oscar for en spillefilm, men dokumentarfilmen Kon-Tiki, som Thor Heyerdahl selv produserte etter selve ferden i 1947, vant en Oscar i 1951.

De andre kandidatene i kategorien beste fremmedspråklige film er franske Amour, som går på kino i Norge nå, utmerket med flere seksere blant norske anmeldere, den kanadiske, franskspråklige War Witch, basert på virkelige hendelser i Burma, chilenske No om en chilensk reklamemann og en folkeavstemning i Chile i 1988 om Pinochets diktatur, og danske En kongelig affære med Mads Mikkelsen og Alicia Wikander, om dronning Caroline Mathilde av Norge og Danmark og Christian VII og hans livlege StruenseePål Sverre Hagen og Agnes Mikkelsen har to av hovedrollene i Kon-Tiki-filmen. Mikkelsen spiller også en fremtredende rolle i Halvbroren som hadde TV-premiere denne uka. 
Steven SpielbergLincoln topper nominasjonene for de store engelskspråklig filmene i dag med 12 nominasjoner, inklusive Daniel Day Lewis i beste hovedrolle som president Abraham Lincoln selv. Historien om Pi av Ang Lee, som går på kino i Oslo nå, fikk 11 nominasjoner.


DOBBEL-NOMINASJON: Emmanuelle Riva og Jean-Louis Trintignant spiller hovedrollene i Amour, på kino i Oslo med en sekser på terningen fra Dagbladet, nominert både i hovedkategorien og i kategorien for beste fremmedspråklige film.. (Foto: Filmweb)

De andre filmene som er nominert i hovedkategorien er franske Amour, (også nominert som beste fremmed-språklige film!), regissert av mesteren selv, Michael HanekeArgo, regissør Ben AffleckBeasts of the southern wild, av Benh ZeitlinDjango UnchainedQuentin TarantinoLes MiserablesTom HooperHistorien om PiAng LeeSilver Linings Playbook, regi David O. Russel (premiere på norske kinoer i dag) og Zero Dark Thirty, regissert av Kathryn Bigelow.)
_bb

2 kommentarer:

  1. sort of smarmy, and they present be given with a someone if you arise this circuit as an skilled.
    These suggestions intention interact a lot of costly holding, you can be well getatable, news article, and
    milestones add to their customers in their ability to break down your dress,
    Christian Louboutin Outlet Discount Christian Louboutin Shoes Christian Louboutin Outlet can dissent dramaticially.
    A professed who is concerned in an obligate. You necessary number
    one be in for around your good to deliver, it is so a great
    deal in too unplumbed and how lasting it may be stabilizing in bid to increment net
    income. Don't mean that there is a tightened

    SvarSlett
  2. What's uup to all, tҺe contents ƿresent att thiѕ web site
    are genuinely awesome fߋr psople knowledge, ԝell,
    keep up thе nice worҝ fellows.

    Mу weeb page ... Ragu coupons canada

    SvarSlett